top of page

Miksi visuaalisuus on tärkeää?

Vinkit miten nostaa myyntiä 

visuaalisuuden avulla

1. Ymmärrä asiakastasi

Ihminen/asiakas vastaanottaa ja käsittelee näköaistinsa avulla kaiken aikaa valtavan määrän tietoa. Kaikesta aistitiedon käsittelystä 75% tapahtuu näköaistin avulla. Tutkitusti on olemassa visuaalisia suuntaviivoja, jotka tukevat länsimaista kauneuskäsitettä, kuten harmonia, visuaalinen rytmi, selkeät linjat sekä kultainen leikkaus.

Kun nämä asiat huomioidaan verkko-/myymäläympäristössä, ihminen kokee ympäristön houkuttelevana ja miellyttävänä asioida.

Miellyttävässä ympäristössä asiakas viihtyy myös pidempään ja kokee mielihyväntunnetta ollen valmis tekemään myös heräteostoksia ja palaamaan aina takaisin.

2. Houkuttele asiakkaaksi

Ihminen tarvitsee ympärilleen aistivirikkeitä ja mielihyvän tunnetta. Näyteikkunoiden luoma elämys ja houkuttelevuus saa asiakkaan astumaan sisään liikkeeseen. Kun sisällä sama positiivinen visio jatkuu, niin silloin hänestä tulee jo potentiaalinen maksava asiakas. Muistettava on, että jo sisään astuneelle asiakkaalle on helpompi myydä lisää tuotteita, kuin pyydystää sama määrä uusia asiakkaita kadulta. Sama pätee verkkokaupassa, kun sivut ovat houkuttelevat kauniine kuvineen asiakas viihtyy niillä kauemmin ja todennäköisesti palaa aina uudelleen.

Visuaalisuus luo myymälässä/ verkkokaupassa asiakkaalle ostotarpeen houkuttelemalla.

3. Helpota ostamista

Ostamisen helppous on kaikkien etu.

Järkiostaja toivoo tuotteiden olevan niin selkeästi ja informatiivisesti esillä, ettei tavaran löytämiseen mene kauaa aikaa. Tällöin loogisuudelta, informatiivisyydeltä, esillepanoilta ja myymäläkierrolta vaaditaan erityisen paljon sujuvuutta. Asiakkaan on yhdellä silmäyksellä tajuttava missä mikäkin tuote on. Verkkosivuilla hakumahdollisuudet ja loogisuus ovat ensisijaisen tärkeää, sillä kilpailijan sivut ovat muutaman klikkauksen päässä.

Fiilisostajat taas haluavat eri asioita, he kiertelevät ja nauttivat ostoympäristössä olemisesta. Heille ostoksilla (verkossa tai myymälässä) käyminen tarkoittaa ideoita, uutuuksia, houkutuksia ja tuotekokonaisuuksia. 

Molemmat ryhmät kuitenkin tahtovat verkkosivuilta/myymälältä siisteyttä, helppoutta ja informatiivisyyttä, silloin on helppo keskittyä olennaiseen eli shoppailuun.

4. Tarjoa elämyksiä

Kuluttaja toivoo yrityksiltä yhä enemmän elämyksellisyyttä ja yllätyksellisyyttä. Yllätyksellisyys tarkoittaa positiivisia kokemuksia tuotevalikoiman, laadun ja palvelun suhteen, ei sitä, että toimistotarvikehyllystä löytyykin yht'äkkiä huulipunaa.

Asiakas ei hylkää kivijalkakauppoja, jos ne vastaavat hänen tarpeitaan. Asiakas on vain omaksunut uuden tavan ikkunashoppailla, se tehdään usein kotisohvalla verkossa. Joten kaikilla yrityksillä pitäisi olla omat hakukoneoptimoidut tyylikkäät sivut jotta voidaan edes kilpailla keskenään. Varsinkin myymäläyrittäjän on mietittävä ja ideoitava "laatikon ulkopuolelta". Tämä vaatii rohkeutta muuttua ja pysyä ajassa kiinni, paikoilleen jämähtäminen ei luo asiakkaan toivomia elämyksiä tai uusia palveluita. Jotta elämykset pysyvät positiivisina, niin hyvä visuaalisuuskin kaipaa taustalleen suunnitelman, tavoitteet ja osaavat tekijät.

bottom of page